Tjejresor & jobb i Kina - Peking

Hem / Asien / Peking

Peking - Kinas kulturella centrum

Förutom det självklara resmålet kinesiska muren en bit från huvudstaden är centrala Peking packad med intressanta sevärdheter och nya matupplevelser, som t.ex. att käka pekinganka. Flyg till Peking på ett byte för allt mellan 3 000 till 7 000 kronor.

Sevärdheter i Peking

Kolla in Himmelska Fridens Torg och vandra runt i Förbjudna staden där 24 kejsare har huserat i de närmare 1 000 byggnaderna.

Tjejresan är inte fullständig innan ni har besökt Pekings enorma Silkesmarknad. Bland de 1 500 småbutikerna är ni garanterade fynd, med risk för en hel del kopior av kändare märken.

Jobba i Kina

Kina är en av världens största ekonomier och mängden jobbtillfällen är fler än vad en kan räkna till. Det är lätt att förälska sig i Kina; i människorna, i kulturen, i maten och i arbetsmoralen. Och att jobba i Peking är inte som att jobba i någon annan stad – staden har en helt unik puls som har en nästan magisk dragning som får en att vilja jobba i Kina. På Ledigajobb.se finns lediga jobb i Kinaför dig som känner den där dragningen. Numera behöver du sällan kunna mandarin eller något av de andra kinesiska språken för att kunna få ett jobb i Kina. Du kommer långt på engelska – många svenska företag såsom Vattenfall, Ericsson och H&M är redan etablerade och i Kina finns ett uppdämt behov av engelsklärare.

Arbetstillstånd för att jobba i Kina

För att få jobba i Kina behöver du, enligt kinesisk lagstiftning, ett arbetstillstånd och för att få det behöver du ha skrivit på för en tjänst. Det räcker alltså inte att ha ett turistvisum. Kom ihåg att du behöver ha fyllt 18 år och vara ostraffad samt vid god hälsa. För att få hjälp med ansökan om arbetsvisum rekommenderas du att söka dig till kinesiska ambassaden samt din kinesiska arbetsgivare för mer information om hur du fåt ett tillstånd för att jobba i Kina. I Sverige finns kinesiska ambassaden i Stockholm.​