Tjejresor & lediga jobb i USA

Upplev USA med tjejgänget!

Den nordamerikanska kontinenten är fullspäckad med resmöjligheter som vi tror att ditt tjejgäng kommer att älska. Strunta i den europeiska weekendresan och dra iväg på en veckolång semester till landet där allt är möjligt.

 

Frossa i den amerikanska mat-, film- och kändiskulturen med vännerna, kollegorna eller familjemedlemmarna. Här har vi listat de bästa städerna i USA, de perfekta tjejresmålen med upplevelser och kända platser i USA som ni sent kommer att glömma!

3D USA Map with states in different plane elevations

Hitta lediga jobb i USA

Att jobba i USA är för många inte längre bara en dröm, men en faktisk möjlighet. Svenskar har ett gott rykte i USA, många amerikaner är positivt inställda till att anställa svenskar och behovet av svensk arbetskraft i staterna är fortsatt stort. Lediga jobb i USA finns bland annat att hitta på Ledigajobb.se – att hitta jobb i USAär enkelt och drömmen om att få leva det ljuva livet i ett land som skiftar i både kultur och natur mellan varje delstat kan snart bli din. Varför nöja sig med en tjejresa till USA när det är möjligt att hitta jobb i USA? Vem, vet – kanske blir USA det nya ”hemma”?

Ansök om arbetsvisum i USA

För att få arbeta i USA behöver du, om du inte redan är amerikansk medborgare eller har ett så kallat ”green card” (permanent uppehållstillstånd), mest troligt ansöka om ett arbetsvisum. Det finns flera olika arbetsvisum, men det vanligaste är det som går under namnet ”H-1B”. Du som är kvalificerad för ett yrke, oavsett om det är inom sjukvård, IT eller någon annan bransch; och har en examen som motsvarar minst en kandidatexamen inom ämnet; har möjlighet att ansöka om detta. På U.S. Citizenship and Immigration Services finns information om hur du går tillväga samt de blanketter som du behöver fylla i.​