Weekend i Stockholm

Att åka på tjejresa i Stockholm är alltid en bra idé så varför inte ta en weekend i Stockholm? I Sveriges huvudstad finns i princip allt, museer, shopping, barer och restauranger. Stockholm ligger nära vattnet och har skärgården bara ett stenkast från centrum.

Vad kan man hitta på i Stockholm?

På en weekend i Stockholm finns det flera spännande aktiviteter att göra. Här är våra top 5 tips på aktiviteter runt om i hela Stockholm.

Fotografiska: Fotografiska är världens största fotografmuseum. De erbjuder alltid spännande utställningar som berör. Detta är också en billig aktivitet då inträdet kostar 170 kronor.

Gröna lund: Mitt på Djurgården ligger Gröna lund precis vid vattnet. Vill ni uppleva ultimat pirr i magen så är Gröna lund stället för er. Priset varierar något men för två personer kostar ett åkpaket 464 kronor.

Shopping: Stockholm erbjuder ett enormt stort utbud av shopping. NK, Mall of Scandinavia, Drottninggatan är bara några exempel på vart du kan shoppa en heldag.

Abba museet: Ett stenkast från Gröna lund ligger Abba museet. Fyllt med spännande memorabilia från bandets storhetstid. Inträdet kostar 250 kronor.

Escape room: Escape room är ett relativt nytt koncept i Sverige. Här blir du och dina vänner inlåsta i ett rum och ska med hjälp av ledtrådar ta er ut ur rummet

Tips på nattklubb i Stockholm

Under en weekend i Stockholm måste ni testa på Stockholms nattliv.

Café Opera: Detta är en av Sveriges kanske absolut kändaste nattklubbar. Klubben ligger i det Kungliga Operahuset vilket bidrar till vackra miljöer. Det är inte heller helt omöjligt att springa på en och annan kändis på dansgolvet.

East Stockholm: East är en av Sveriges första sushibarer. East bjuder både på mat och klubbkänsla vilket gör det till det ultimata stället att ha en helkväll på.

Berns: Detta nöjespalats hittar ni i Berzeliparken mitt i centrala Stockholm. 1863 slog portarna till Berns upp vilket gör Berns unik i sitt slag.

Tips på bra hotell i Stockholm

En weekend i Stockholm kräver ju också ett riktigt trevligt hotell. Läs våra tre bästa tips:

Lydmar Hotel: Lydmar Hotel tror inte på de formella och stela hotellmiljöerna utan vill skapa avslappande och nytänkande koncept. Lydmar har en restaurang som serverar både ála carte och brunch.

 

Pris: Från 2895 kronor

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2; 111 48 Stockholm

Bank Hotel: Bank hotel är ett intimt boutiquehotell som bjuder på unika och rika upplevelser. Bank hotell är en mötesplats som handlar om service, kvalitet och komfort.

 

Pris: Från 2200 kronor

Adress: Arsenalsgatan 6; 111 47 Stockholm

Hotel Rival: Hotel Rival ligger på Södermalm och klassar sig själva som ett smålyxigt hotell. De har designade hotellrum, barer, bistro och café.

 

Pris: Från 1360 kronor

Adress: Mariatorget 3; 118 97 Stockholm